DNV GL Danmark

OHSAS 18001 (ISO 45001) - Arbejdsmiljøledelse

Synliggør jeres forpligtelse til et sundt og sikkert arbejdsmiljø samt effektivt sikre en overensstemmelse med lovgivningen.

Kontakt os for yderligere information

Behov for mere information?

Ja tak

Kender du allerede dit behov?

Kontakt os for et tilbud
SHARE:
PRINT:
OHSAS 18001

En sund og sikker arbejdsplads berører alle virksomheder, og implementering af et arbejdsmiljøledelsessystem er et krav i mange lande. I stigende grad er virksomheder forpligtet til at rapportere om deres sundhed og sikkerhed. Det er derfor afgørende, at I som organisation viser, I lever op til jeres målsætninger. 

En uafhængig vurdering samt en certificering af jeres arbejdsmiljøledelsessystem af DNV GL viser, I har et kompatibelt system. En OHSAS 18001 certificering synliggør, at I overholder høje standarder med hensyn til sundhed og sikkerhed, hvilket gør det muligt at styrke jeres omdømme og brand. 

Hvad er OHSAS 18001?

  • OHSAS 18001 er en international anerkendt standard indenfor arbejdsmiljøledelsessystemer. Den kan implementeres af alle typer virksomheder, lille som stor, og indenfor enhver branche. 
  • Standarden giver en struktur baseret på det veletablerede ledelsesprincip Plan-Do-Check-Act. Det kræver, at organisationen identificerer og vurderer de arbejdsmiljømæssige risici relateret til aktiviteter og services, fastlægger de nødvendige kontrolforanstaltninger og opstiller klare mål og målsætninger til forbedring på arbejdsmiljøområdet. 
  • OHSAS 18001 kræver, at organisationen identificerer og overholder de gældende lovmæssige krav, såvel som andre krav. 

OHSAS 18001 er designet til at være kompatibel og harmoniseret med andre anerkendte og internationale ledelsessystemer, især miljøledelsessystemet ISO 14001 og kvalitetsledelsessystemet ISO 9001. OHSAS 18001 er derfor ideel at integrere i eksisterende ledelsessystemer og processer. 

Hvorfor gavner en certificering vores virksomhed?

Der er adskillige fordele ved OHSAS 18001, men de mest signifikante er håndgribelige og synlige forbedringer i jeres arbejdsmiljø indsats samt et kontrolniveau på lovgivningsområdet.

OHSAS 18001 gør det muligt for jer at:

  • Etablere og løbende forbedre arbejdsmiljøledelsessystemet for at eliminere og minimere risici for personale og andre interessenter, som kan udsættes for arbejdsmiljøbetonet farer forbundet med jeres aktiviteter og services. 
  • Arbejde systematisk med at opnå forbedringer i jeres arbejdsmiljø og forebygge tilbagevendende ulykker, uheld og hændelser. 
  • Sikre overensstemmelse med jeres erklærede arbejdsmiljøpolitik samt synliggøre disse overfor andre. 
  • Konstant overholde gældende lovkrav.

Hvordan kommer vi i gang?

I skal implementere et effektivt arbejdsmiljøledelsessystem, som opfylder kravene i standarden. DNV GL er et akkrediteret certificeringsorgan, som tilbyder uddannelse indenfor og certificering af OHSAS 18001. Se, hvordan I kommer i gang med jeres certificering her.